Rijlessen zijn in Nederland verplicht. Maar goed ook!

rijschool delft

Ben je op zoek naar een rijschool Delft om eindelijk met de auto te mogen rijden? Fijn, want anders dan bij onze zuiderburen in België is het leren rijden met een rijschool verplicht. Maar goed ook, want anders wordt het steeds onveiliger op de baan. Als je van mama of papa auto leert rijden, wat in Vlaanderen nog steeds gebruikelijk is, leer je hun rijkunsten over. Maar ‘hun rijkunsten’ zijn niet altijd de juiste en meest veilige rijkunsten. Een rijschool zorgt dat je vanaf het begin de juiste rijtechniek aangeleerd krijgt. Je wordt op een pedagogische manier gewezen op je fouten.

Kweek de juiste rijhouding aan

Via de rijschool kweek je de juiste rijdhouding aan om je veilig met een wagen op de openbare weg te begeven. Als je van ouders of andere ‘ervaren’ chauffeurs leert rijden, zal je bewust of onbewust hun rijgewoonten overnemen. Bovendien ontwikkel je na verloop van tijd ook je eigen rijgewoontes. En als iedereen zijn eigen rijgewoontes eropna houdt, wordt het verkeer natuurlijk heel onveilig. Net daarom is het in Nederland verplicht om via de rijschool auto te leren rijden. Je krijgt zo de juiste rijhouding van bij de start.

Maar ik zal uiteindelijk toch anders beginnen rijden?

Ja, dat is waar. Mensen hebben nu eenmaal de neiging om taken naar hun eigen hand te zetten. Maar als je begint van een correcte basis, kan je daar ook steeds weer op terugvallen. Bovendien biedt een rijschool ook heel wat andere voordelen:

  • De instructeurs worden bijgeschoold, zo zijn ze op de hoogte van de nieuwe wetgeving.
  • De instructeurs zijn pedagogisch aangelegd. Ze weten hoe een groeiplan opgesteld moet worden voor hun leerlingen.
  • De instructeurs doen niets anders dan correct autorijden. Zij zijn de echte specialisten.

Ja, in Nederland is het behalen van een rijbewijs per definitie een investering. Maar het is dan ook voor de goede zaak. We willen namelijk allemaal zo vlot en veilig mogelijk deelnemen aan het verkeer. Een goede rijopleiding is de start. Succes!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven