Nieuwe velgen Den Haag

Wielen of velgen Den Haag? In de autowereld bestaat er nogal eens spraakverwarring als het om begrippen rond wielen en velgen gaat. Om te beginnen wordt in plaats van wielen vaak het woord velgen gebruikt. Terwijl het in dat laatste geval slechts om een beperkt deel van het wiel gaat, namelijk het gedeelte van het wiel waar de band omheen ligt. Soorten velgen: Velgen zijn er in verschillende uitvoeringen. Meest bekend is de eendelige velg die gegoten of nog beter gesmeed is. Een andere mogelijkheid vormt de driedelige velg, die dus uit drie componenten bestaat, die met elkaar gemonteerd een geheel vormen. Tot slot is er het aloude (draad) spaak wiel, met spaken die vanuit de wielnaaf in het midden worden verbonden met de velg. Bevestiging daarbij geschiedt vaak met een centrale vleugel- of zeskantmoer. Velgen kunnen zowel uit staal als uit aluminium en in zeer uitzonderlijke gevallen magnesium gemaakt worden. Kunststof is wel een overwogen, maar kent veel praktische problemen, waardoor dit materiaal nooit is toegepast bij autovelgen. 

voordelen lichtmetalen velgen

Een lichtmetalen velgen Den Haag kent in vergelijking met een normale stalen velg meerder voordelen: Fraaier uiterlijk, bij gelijkblijvende afmetingen lager gewicht, betere warmteafvoer, minder onbalans door een grotere stijfheid, vormvast en minder elastisch dan staal, betere rijeigenschappen met laagprofielbanden, minder gevoelig voor corrosie en grotere nauwkeurigheid in de maatvoering. Montage velgen: Vakmensen schenken veel aandacht aan het op de juiste manier vastzetten van een lichtmetalen velg. Niet alleen de juiste bouten of moeren zijn van belang, voor de montage dient ook passen gereedschap gebruikt te worden. Daarbij is het raadzaam dit volgens een bepaalde aandraaivolgorde te doen. Je begint rechtsboven, gaat vervolgens naar linksonder, dan volgen rechtsonder, linksboven en als laatste midden onder. Op deze manier wordt scheef monteren voorkomen. Tot slot dienen alle bouten of moeren met een momentsleutel nagetrokken te worden. Gebruik van luchtsleutels hierbij is dus absoluut uit den boze. 

Steekcirkel

Een belangrijk begrip is de steek. Het gaat bij de steek om de onderlinge afstanden en de afstand tot het middelpunt van de boutgaten die in het hart van de velg zijn aangebracht. Per automerk en type kan die steek verschillen, waardoor het voor zich spreekt dat voor een juiste bevestiging ook de juiste steek noodzakelijk is. Zo gaat het dus met de velgen Den Haag in elkaar zetten en klaar maken om te rijden. Vaak willen mensen de velgen ook zo mooi mogelijk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven