Auto laten wrappen? Dit moet je weten

auto laten wrappen

Carwrappen is een steeds populairder wordende manier om je auto van een nieuwe look te voorzien. Bij carwrapping wordt je auto ingepakt in een speciaal soort vinyl folie. Dit folie wordt behandeld om de meest voorkomende elementen waaraan je auto wordt blootgesteld te kunnen doorstaan, denk aan schade door UV-licht, kleine krassen en steenslag alsook zout op de weg. Je kunt je auto laten wrappen met diverse soorten folie zoals mat, glanzend en zelfs metallic en je kunt ook kiezen uit een breeds scala aan kleuren.

Belangrijke punten om op te letten wanneer je je auto laat wrappen

Het is belangrijk om je auto nog steeds goed te verzorgen wanneer je deze hebt laten wrappen. Op die manier verleng je de levensduur van de car wrap en kun je wel zo’n zes tot tien jaar genieten van de bijzondere nieuwe look. Let er tevens op dat je de nieuwe kleur van je auto moet doorgeven aan het RDW omdat het moet worden aangepast op het kenteken. Er is een uitzondering gemaakt voor bedrijfsvoertuigen en motorfietsen. Wanneer je deze van een nieuwe kleur laat voorzien door middel van carwrappen hoef je dat niet door te geven. Als laatste is het goed om te weten dat een car wrap weliswaar lang kan blijven zitten, maar dat niet nodig is. Wanneer de wrap bijvoorbeeld is beschadigd, kun je deze laten loshalen door een specialist.

Groot voordeel van een car wrap

Het grootste voordeel van je auto laten wrappen is dat de originele lak van je auto wordt beschermd tegen de elementen en op die manier langer mee gaat. Dit is natuurlijk zeer gunstig voor de restwaarde van je auto, mocht je deze ooit willen verkopen of inruilen. Daarnaast wil het oog ook wat en kun je door middel van een car wrap een unieke blikvanger laten maken van jouw auto. Zakelijke rijders profiteren bovendien van het gemak waarmee bijvoorbeeld hun bedrijfslogo op het vinyl folie kan worden geprint en aangebracht op hun auto, waardoor deze een rijdend visitekaartje wordt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven